torstai 10. heinäkuuta 2014

Vastauksia ympäristöoikeudellisen tiedon saatavuutta (OITIS) koskevasta tarjouspyynnöstä esitettyihin kysymyksiin

Vastauksia ympäristöoikeudellisen tiedon saatavuutta (OITIS) koskevasta tarjouspyynnöstä esitettyihin kysymyksiin

9.7.2014 klo 17.12

Ympäristöministeriö on järjestämässä Oikeudellisen tiedon saatavuus – OITIS -hanketta, jossa selvitettäisiin, minkälaisia tarpeita eri toimijoilla on ympäristöoikeudelliselle tiedolle ja mitä sekä viranomaiset että muut toimijat voisivat tehdä parantaakseen ympäristösäädöksiä koskevan tiedon saatavuutta.

24.6.2014 julkaistuun tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä sai jättää ympäristöministeriön kirjaamoon 4.7. mennessä. Ohessa vastaukset tulleisiin kysymyksiin.

Hankkeen eri osioiden painotus: halutaanko hankkeesta enemmän tietoa nykyisten tiedonsaantiväylien kotimaisista käyttäjäkokemuksista, ulkomaisista järjestelmistä vai ratkaisumalleista?

Koska hankkeen pääasiallinen tarkoitus on kehittää ratkaisuja käyttäjien HP Akut ongelmiin ja tarpeisiin, on välttämätöntä tietää käyttäjien kokemukset. Ulkomaiset järjestelmät saattavat antaa esimerkkejä siitä, miten käyttäjien tarpeisiin voitaisiin vastata ja kertovat toivottavasti, mikä on yleisesti kohtuulliseksi katsottava palvelutaso ja mikä on eri toimijoiden rooli ympäristöoikeudellisen tiedon tuottamisessa ja jakelussa.

Ulkomaiset kokemukset ja mallit: mitkä maat ja mitkä toimintatavat ensisijaisesti kiinnostavia?

Olosuhteiden samankaltaisuudesta johtuen voidaan ennakoida, että lähimmät EU- tai ETA-maat saattaisivat tarjota vertailukelpoisia ratkaisuja, mutta ratkaisumalleja voi tietysti löytyä mistä maasta tahansa. Anglosaksisissa tai latinalaisissa maissa voi myös löytyä lähimaista poikkeavia raikkaita ajatuksia.

Käyttäjäkokemukset: Miten haluttavan tiedon määrä ja syvyys painottuu tietoteknisten sovellusten ja muun viestinnän kesken?

Tarvittavat ratkaisut ovat epäilemättä monenlaisia ja arvatenkin eri käyttäjäryhmille soveltuvat erilaiset ratkaisut.  Ympäristöoikeudellisen samoin kuin muunkin tiedon hankkiminen ja leviäminen on paitsi yksilöllinen, myös yhteisöllinen kysymys, Kannettavien akut Samsung X65 AA-PL2NC9B AA-PB4NC6B AA-PB2NC6Bjolloin asiaa saattaa olla tarpeen tarkastella monesta näkökulmasta ja etsiä useita keinoja ratkaista ympäristöoikeudellisen tiedon toimittamisen ja saamisen ongelmat.

Ratkaisumallit: onko painopiste tietoteknisissä sovellutuksissa?

Asia on yksi selvitettävistä kysymyksistä. Voidaan kuitenkin ennakoida, että tietotekniikan avulla voidaan löytää ratkaisu moniin käyttäjien ongelmiin, mutta on mahdollista, että tarvitaan usean keinon yhdistelmä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ratkaisumallit: selvitetäänkö hankkeessa tietokantojen lisäksi muuta ympäristöoikeudellista viestintää ja tiedotusta tiedon lähteenä?

Kyllä. Ympäristöoikeudellisen tiedon tuottamista ja jakelua onIBM Akut syytä tarkastella ennakkoluulottomasti ja pyrkiä ratkaisuihin, jotka ovat molempien toimintojen ja mahdollisimman monen toimijan kannalta toimivia ja kohtuullisia.

Ensimmäisen vaiheen päättävä seminaari/keskustelutilaisuus: sisältyykö selvityksen ensimmäisen vaiheen mahdollisesti päättävä seminaari tai keskustelutilaisuus ja sen järjestäminen hankintaan?

Tilaisuuden järjestäminen sisältyy hankintaan.

Tarjoukset OITIS-hankkeesta tulee jättää ympäristöministeriön kirjaamoon 1.9. mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti