sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hän on Saksan uusi kansallissankari

  • Kuva
    Mario Götzen maali toi Saksalle jalkapallon maailmanmestaruuden.
|

Saksa teki historiaa voittamalla jalkapallon maailmanmestaruuden Amerikan mantereella ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena. Rio de Janeiron Maracanalla pelatussa finaalissa Saksa kaatoi Argentiinan 1-0.

Saksan kansallissankariksi nousi Mario Götze viimeisteltyään voittomaalin jatkoajalla. Götze ottiADVENT Akut taitavasti pallon haltuunsa ja pyssytti sisään.

Argentiina hienokseltaan hallitsi peliä ensimmäiset 60 minuuttia. Sillä oli monia maalipaikkoja, mutta niistä ei saatu sisään. Myös Saksalla oli paljon paikkoja ja ottelu oli viihdyttävää seurattavaa.

Hiljalleen hallinta siirtyi yhä enemmän Saksalle. Jatkoajalla Saksan voittomaali suorastaan roikkui ilmassa ja Götze onnistui hienolla yksilösuorituksellaan.

Saksan voitto oli ansaittu. Argentiinan lyhyempi palautumisaika saattoi vaikuttaa. Joukkueen energiat olivat jatkoajalla lopussa, mutta Saksan kunniasta ei voi viedä mitään pois.

Saksa pelasi MM-kisoissa hienoa jalkapalloa. Se voitti kaikki muut ottelunsa paitsi alkulohkopelin Ghanaa vastaan, joka päättyi 2-2.

Argentiina ei hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Viimeisissä kahdessa ottelussaan se ei tehnyt kuitenkaan yhtään maalia. Tehottomuus ratkaisi. Hollanti ja Saksa saivat pidettyä Lionel Messin kurissa.

Saksalla on nuorehko joukkue jalkeilla. Ei olisi ihme, jos se yltäisi Espanjan temppuun kolmen arvokisavoiton putkella. Saksa on suuri suosikki 2016 EM-kisoja ja 2018 MM-kisoja ajatellen rungon pysyessä samana.

Argentiina ja Messi saivat pettyä. Messi ei edelleenkään ole kyennyt nousemaan Mario Kempesin ja Diego Maradonan kaltaiseksi sankariksi, koska hän ei ole voittanut Argentiinan paidassa MM-kultaa. Seurajoukkuemenestys Barcelonassa ei riitä argentiinalaisille.

Messiä ei lohduta, että hänet valittiin MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi. Valinta oli hieman yllättävä, koska Messi ei onnistunut parhaalla tavalla ratkaisupeleissä.

Saksan Manuel Neuer valittiin parhaaksi maalivahdiksi. Sitä valintaa ei voi kritisoida. Neuer esitti huikeaa peliä ja toimi välillä liberonakin täydentäen puolustuspeliä upeasti.

Saksalle mestaruus oli ensimmäinen MM-kisoissa 24 vuoteen. EM-kisoissa Saksa on voittanut kultaa viimeksi 1996. Kuiva kausi on ollut pitkä.

Saksassa juhlittaneen mestaruutta antaumuksella. Juhlat voivat jatkua viikkokaupalla. Lomakausi alkaa Saksassa vasta heinäkuun lopulla, mutta joku voi jo jäädä aikaiselle kesälomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti