keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

200 000 € pelissä ensi viikolla: HJK säilytti mahdollisuutensa

  • Kuva
    HJK:n Teemu Tainio oli erittäin lähellä puskea tärkeän vierasmaalin Makedoniassa. Arkistokuva.
|

HJK selvisi Mestareiden liigan ensimmäisestä karsintapelistään Makedonian pääkaupungissa Skopjessa kunnialla. Peli FK Rabotnickia vastaan päättyi 0-0. HJK vei maalipaikat 6-2 ja Teemu Tainio oli erittäin lähellä puskea tärkeän vierasmaalin.

Vierasmaalia ei tullut, mutta HJK:n ei tarvitse lähteä kotipeliinsä ainakaan tappioasemasta. Voidaan arvioida, että ensimmäisen ottelun perusteella HJK on FK Rabotnickia parempi joukkue. Rabotnicki oli luopunutSONY Akut viime kauden jälkeen parhaista hyökkääjistään, eikä sen hyökkäyspeli mitenkään vakuuttanut.

Ensi viikon keskiviikkona Helsingin Sonera-stadionilla HJK:lla on panoksena noin 200 000 euron palkintorahat sekä lipputulot kahdesta europelien kotiottelusta. Mikäli HJK häviää ottelun Rabotnickille, voidaan HJK:n todeta alisuorittaneen.

Ennen kotiotteluaan HJK pelaa ensi lauantaina kotiottelun SJK:ta vastaan. Kyse on Veikkausliigan kärkiottelusta. Nähtäväksi jää, lepuuttaako HJK siinä ottelussa joitakin avainpelaajiaan.

HJK:n peli oli Makedoniassa selvästi parempaa kuin euro-otteluissa vuosi sitten virolaista Nömme Kaljua vastaan, joissa HJK suoraan sanottuna räpiköi. Mika Lehkosuon palkkaaminen HJK:n valmentajaksi oli fiksu päätös. Siitä kertoo fakta, ettei HJK Sixten Boströmin potkujen jälkeen ole hävinnyt otteluakaan.

Mestareiden liigan karsinnassa tositoimissa nähtiin tiistaina myös Glasgow Celticin PHILIPS AkutTeemu Pukki. Hän tuli ottelussa KR Reykjavikia vastaan vaihdosta kentälle ja osui avopaikasta maalipuihin. Celtic voitti Callum McGregorin maalilla 1-0 ja sai tärkeän vierasmaalin toiseen kotiotteluunsa.

Kolme vuotta sitten Pukki hämmästytti maaleillaan HJK:n paidassa Schalkea vastaan. Silloin Pukki pestattiin oitis Schalkeen, jossa ei kuitenkaan tehnyt läpimurtoaan. 2013 Pukki siirtyi Celticiin, jossa on jäänyt vaihtopelaajan rooliin.SAMSUNG Akut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti