torstai 17. heinäkuuta 2014

Lausuntopyyntö maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta sekä eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun asetuksen muuttamisesta

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta sekä luonnoksesta ympäristöministeriön asetukseksi eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun ympäristöministeriön asetuksen eräiden säännösten muuttamisesta  

Maankäyttö- ja rakennuslain 181 §:n mukaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto toimii EU:n rakennustuoteasetuksen mukaisena markkinavalvontaviranomaisena. Maankäyttö- ja rakennuslakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että Turvallisuus- ja kemikaalivirasto huolehtisi kaikkien rakennustuotteiden markkinavalvonnasta.

Eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annettua asetusta ehdotetaan muutettavaksi siten, että vapaaehtoinen kansallinen tuotehyväksyntä voidaan peruuttaa, jos rakennustuote ei täytä maankäyttö- ja rakennuslain tai sen nojalla annettujen säännösten olennaisia teknisiä vaatimuksia.

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja elokuun 22. päivään 2014 mennessä.

Lausunnut tulee toimittaa osoitteeseen Ympäristöministeriö, Kirjaamo, PL 35, 00023 VALTIONEUVOSTO tai sähköpostitse kirjaamo.ym (at) ymparisto.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti