maanantai 14. heinäkuuta 2014

“Tämä suru kestää koko elämän”

  • Kuva
    Jalkapallon MM-hopea oli raju pettymys Argentiinan faneille.
|

Argentiina pelasi ensi kertaa jalkapallon MM-kisoissa 24 vuoteen. Se ei saanut kaipaamaansa kolmatta maailmanmestaruuttaan SaksanASUS Akut voitettua Mario Götzen jatkoaikamaalilla 1-0.

Argentiinan leirissä tunnelma oli alamaissa.

- Tuska on valtava. Annoimme kaikkemme ja teimme parhaamme. Olemme pahoillamme kaikkien argentiinalaisten puolesta, kommentoi Argentiinan pelaaja Javier Mascherano Sportalin mukaan.

Mascherano väitti, ettei pettymyksestä pääse yli.

- Tämä suru kestää koko elämän, hän ilmoitti.

Argentiinan valmentaja Alejandro Sabella ilmoitti MM-hopeankin olevan loistava saavutus.

- Olen surullinen, koska emme voittaneet turnausta, mutta olen joukkueestani ylpeä. Pelaajani ovat hieno esimerkki maastamme sen jälkeen, miten he ovat pelanneet. Tästä saavutuksesta saamme vielä tunnustusta. Joukkue kasvoi loppuun saakka, Sabella sanoi lehdistötilaisuudessa Goal.com:n mukaan.

- Olimme välillä parempi joukkue jaAVERATEC Akut välillä Saksalla oli hallinta. Molemmat joukkueet olisivat voineet voittaa tämän pelin, Sabella jatkoi.

Argentiinalla oli vähemmän palautumisaikaa kuin Saksalla. Sabella jossitteli sillä asialla.

- Pelasimme joukkuetta vastaan, joka pelasi välieränsä päivää meitä ennen ja voitti käytännössä välieränsä ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Meidän piti pelata välierässä jatkoaika, Sabella muistutti.

Saksan pelaajilla riemu oli katossa.

- On mahtavaa, mitä olemme tehneet ja miten olemme uurastaneet. Se tekee tästä joukkueesta todella erityisen. Tunne on uskomaton, kommentoi Saksan kapteeni Philipp Lahm Sportalin mukaan.

Saksan Manuel Neuer valittiin MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Hän oli Argentiinalle liian kova vastustaja.

- Tämä on uskomatonta. Joukkue teki uskomattoman hienoa työtä. Eivät pelkästään pelaajat, vaan koko tiimi joukkueen takana. Joskus varmaankin lopetamme juhlimisen, mutta nousemme aina seisomaan hymyillen, hehkutti Neuer Kicker.de:n mukaan.

Saksa voitti neljännen maailmanmestaruutensa. Aiemmat mestaruudet olivat tulleet 1954, 1974 ja 1990.

Argentiina on voittanut maailmanmestaruuden 1978 ja 1986. Etelä-Amerikan mestaruuden Argentiina on voittanut viimeksi 1993, joten kuiva kausi on jo pitkä. Vuosien 2004 ja 2008 olympiavoitot eivät Argentiinassa lohduta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti